Ekonomi

Çay atıklarından “toz protein” ve “probiyotik” üretilecek

Adana’da çay üretim sürecindeki atıklardan toz protein ve probiyotik üretilecek.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Dr. Öğretim Üyesi Levent Yurdaer Aydemir başkanlığında hazırlanan “Çay Üretim Prosesi Atıklarından Toz Protein ve Probiyotik Üretimi” konulu proje ve Beta Beşin Sanayi ve Ticaret A.Ş. bir müşteri kuruluşudur, desteğe değer görülmüştür.

TÜBİTAK – 1505 “Üniversite-Sanayi İşbirliği Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Aydemir, “Çalışmanın ilk aşamasında toz formda protein ve probiyotik ekstraktlar kullanıldı. siyah çayın işlenmesi sırasında ortaya çıkan atıklardan üretilecek ve farklı gıda türlerinde uygulamalar yapılacak, ardından üretim süreci pilot ölçeğe taşınacak, üretim koşulları optimize edilecek ve ticarileştirme çalışmaları yapılacaktır. “

Doç. Dr. Zafer Erbay ve Osmaniye Korkut Çet Üniversitesi (OKÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Hande Demir’in araştırmacı olarak yer aldığı projede bir doktora ve iki yüksek lisans öğrencisine burs sağlanacak. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
bratca.com istanbul escort ajansı
istanbul eskort